Busquem empreses col.laboradores.

Ens ajudeu a crear AULES LAB?

 

Una de les apostes que caracteritza a la nostra escola és fer servir la metodologia STEM amb els nostres alumnes.

La metodologia STEM consisteix en el disseny i realització de projectes de ciències desenvolupats amb l'ajuda de noves tecnologies.

Ho fem a totes les edats, i per poder-los portar a la pràctica es necessiten tant dispositius tecnològics com espais físics equipats amb mobiliari que permeti diverses agrupacions dels alumnes.

Aquests dies hem estat convidats a Brusel.les al taller de 'Projectes Científics' convidats per l'EUN, una organització per a la recerca i millora educativa depenent de 34 Ministeris d'Educació europeus. A més ens hem pogut adderir a la iniciativa "STEM School Label Ambassador School" esdevenint “Escola Ambaixadora STEM Europea", una de les 20 que hi ha a Europa.

Com hem comprovat a la formació de Brussel.les, el fet de tenir aules /laboratori (aules Lab) que permetin crear un espai diàfan i després poder canviar a fer diferents tipus d'agrupacions de l'alumnat per fer servir els diferents dispositius tecnològics, facilita la metodologia STEM.

A més les aules Lab, permeten que els dispositius tecnològics estiguin a l'abast dels alumnes i que es puguin mantenir carregats pel seu funcionament.

Les dotacions de material de les que disposem a l'escola no s'ajusten a aquesta idea de treball STEM, que Europa potencia, i suposen un handycap pel disseny i implementació dels projectes. Les aules actualment tenen taules i cadires pesades, que no permeten flexibilitat d'agrupaments, i armaris voluminosos sense connectivitat que no permeten mantenir a l'aula els dispositius electrònics requerits per aquesta metodologia.

La nostra escola ha apostat per l'adquisició de material tecnològic com plaques Microbits, LegoWedo i impressores 3d. Malgrat això, no tenim els suficients dispositius perquè els nens i nenes de la nostra escola puguin tenir accés a desenvolupar els projectes STEM

Per tot això ens adrecem a vosaltres per demanar-vos col.laboració en la creació de aules Lab al nostre centre. Espais que serveixin als nostres alumnes, perquè puguin desenvolupar els seus projectes, a portar a la pràctica les seves idees, i també perquè puguin esdevenir inspiració per altres escoles europees.

Esperem que ens podeu ajudar a crear les aules Lab al Joan Miró.

Moltes gràcies!!!