VTS (ESTRATÈGIES DE PENSAMENT VISUAL)

El VTS -Estratègies de Pensament Visual- és una a metodologia educativa que utilitza l’obra d’art per a aprendre a mirar, a pensar i a comunicar-se.

 

Té els seus orígens cap als anys 80, al MoMA de New York, com a recurs per apropar infants, joves i públics diversos al món de l’art, d’una manera més significativa, establint vincles amb el patrimoni cultural, afrontant el repte de promoure el gaudi i l’interès per les obres. La pràctica del VTS estimula l’expressió lliure i creativa, exercita les habilitats verbals i comunicatives, promou el diàleg i afavoreix significativament el desenvolupament del pensament crític i creatiu, alhora que reforça l’autoestima i fomenta la integració dels participants. El mètode està basat en tres preguntes clau:

Què està passant en aquesta imatge?

• Què et fa pensar que passa això?
• Què més hi veus en aquesta imatge?

Aquest curs a la nostra escola iniciem aquesta proposta que portarem a terme des de P3 fins a 6è. Les sessions es duran a terme un cop al mes i al llarg del curs us convidarem a que pogueu assistir per tal de veure el funcionament ,i que pogueu portar-ho a terme amb els vostres fills i filles.

Aquí podeu veure totes les imatges.