PROPOMIRÓ, CLIMA D'AULA

Iniciem un nou PROPOMIRÓ per millorar el clima auditiu de l'escola.

 

Com molts sabeu, aquest és el tercer Propomiró que fem. El primer va ser sobre les frases de cortesia i el segon sobre els esmorzars saludables. Aquest cop enfocarem la proposta en millorar el clima auditiu de l'escola. Els Propomiró són propostes que sorgeixen de l'escola, que es treballen a totes les classes i que requereixen la implicació de tota la comunitat educativa. Així que esperem que col·laboreu igual que ho vau fer en les propostes anteriors.

Volem aconseguir que els nens i nenes siguin conscients que han de treballar amb un to de veu moderat, ja que si no es generen dinàmiques d'augment de so a l'aula que fa que no es pugui treballar amb comoditat.

Per aconseguir-ho projectarem a totes les pissarres digitals un mesurador de decibels. Aquest permetrà que els nens i nenes puguin saber si estan elevant massa el to de veu.

Com a famílies, us demanem que en parleu del tema amb els vostres fills/es i que els convideu a parlar més fluix si parlen fort tenint a prop al seu interlocutor. Com sabeu els crits generen més crits, per tant una bona estratègia és parlar molt més fluix quan els nens/es criden. D'aquesta manera podrem aconseguir donar un model òptim i, probablement, ells abaixaran el seu volum.

Us proposem que fer servir aplicacions mòbils gratuïtes al mòbil o altres dispositius com: sonómetro (sound meter), medidor de decibelios,... i jugar amb ells. Sabem que és un tema que s'ha de profunditzar com a grup, però en l'àmbit individual també es pot incidir per ser conscients del volum de la nostra veu.

Us volem agraïr la vostra col.laboració!!

Atentament

Aquí podeu veure totes les imatges.