Emocions, música i pintura.

Arrel dels conflictes de la vida quotidiana i contes que treballen l'educació emocional (com ara: "Lili" i "La Lola se'n va a l'Àfrica"), sorgeix una activitat que es va convertir en una experiència molt bonica i enriquidora.

 

L’activitat uneix la música, l’expressió artística i l’educació emocional. Es tracta d’expressar a través de la pintura les emocions que ens evoquen certes cançons o melodies. A més, permet als infants sentir emocions i expressar-les de forma totalment lliure, sense por a equivocar-se.

El que ens evoca una melodia és totalment subjectiu, influeixen moltes coses, per suposat la peça musical en sí, però també la nostra experiència prèvia, el nostre estat d’ànim, les associacions que cadascú faci, etc. Per aquest motiu, la mestra només acompanya i observa, sense donar masses instruccions ni dir com s’han de sentir davant les diferents cançons ni tampoc com deuen plasmar en el paper aquestes emocions. És molt important aquesta actitud, perquè descobriran que poden confiar en el què senten i que acceptem totes les seves emocions per igual.

Després de cada cançó posem en comú com ens hem sentit, què hem pintat i què sembla el conjunt de totes les pintures. Totes les respostes són correctes, encara que des de diferents punts de vista.

Paula, mestra de P4.

Aquí podeu veure totes les imatges.