PROPOMIRÓ

Iniciem el primer PROPOMIRó!!!

 

I què és PROPOMIRó? Doncs és una iniciativa per a tota la comunitat educativa del Joan Miró. Amb ella pretenem treballar conjuntament escola i família per assolir objectius fonamentals en el desenvolupament dels nens i nenes de l’escola.

 

Aquesta primera PROPOMIRó té una temàtica clau per la comunicació i la convivència: les frases de cortesia. Ens hem adonat que molts del infants de l’escola no fan servir frases de cortesia. Creiem que és fonamental que s’acostumin a dir “hola”, “bon dia”, a demanar les coses “si us plau”, a donar les gràcies , i a acomiadar-se a l’hora de marxar.

 

Hem fet un estudi sobre l’ús de les frases de cortesia per part de tots els alumnes de l’escola. Podeu veure les conclusions del mateix a la nostra web, al twitter i al plafó de l’entrada. Algunes famílies van col·laborar en l’elaboració de l’estudi, i d’altres en la difusió i creació de cartells. Aprofitem per reiterar el nostre agraïment.

 

Potser us sorprendrà saber que, fent mitjana, només hi ha dos nens de cada classe que saluden al trobar-se a un company. Dos són també els que demanen les coses dient si us plau i donen les gràcies posteriorment, i només un de cada classe diu adéu o altres formes per acomiadar-se com “fins després”.

 

Per tot això és vital que treballem a la una des de l’escola i la família. Per la nostra banda,  incrementarem l’èmfasi per tal que els nens i nenes diguin aquestes frases de cortesia. Però necessitem que vegincom ho feu vosaltres i que emfatitzeu aquestes frases a casa vostra, ja que vosaltres sou el seu referent permanent. Si us adoneu que no les diuen, podeu dir “què has de dir” o de la manera que creieu, per què ells les diguin.

 

D’aquí un temps tornarem a fer aquest estudi i estem segurs que amb la col·laboració de tots, els nostres nens i nenes hauran interioritzat l’ús de:

  • HOLA

  • BON DIA/BONA TARDA/BONA NIT

  • SI US PLAU

  • GRÀCIES

  • ADÉU, FINS DESPRÉS, FINS DEMÀ

 

A més de l’ús d’aquestes frases, creiem que s’ha d’acompanyar d’una de les eines comunicatives més potents: LA MIRADA. Hem d’intentar que quan ens saludin ens mirin als ulls a nosaltres o a la persona a la que estan saludant.

 

Esperem que trobeu interessant aquesta primera PROPOMIRÓ i que hi poseu ganes i il·lusió.

 

Estem desitjant que ens feu arribar la vostra opinió i/o propostes per enriquir aquesta Propomiró o per donar-nos idees per properes iniciatives. Hem posat una bústia a fora del mòdul del menjador perquè ho pugueu fer.


Tots a una! Línia Miró