St Fèlix. Un històric entorn virtual.

 

Un dels projectes més innovadors d'aquest curs és el que desenvolupem a partir d'una de les propostes del mSchools

El projecte mSchools és un programa de mEducació que abasta múltiples facetes, i que està impulsat per Mobile World Capital Barcelona i amb la col·laboració de la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament de Barcelona i GSMA.


 De les diverses propostes existents, la nostra escola participa de la #minecraftagem un edifici singular.

Aquesta iniciativa, "consisteix en la recreació (construcció) d’un edifici singular i emblemàtic de l’entorn proper de l’alumnat, utilitzant el videojoc Minecraft. El que es pretén assolir és que mitjançant una metodologia col∙laborativa, els i les alumnes arribin a un consens en l’elecció de l’edifici, s’organitzin en diferents rols i el recreïn dins de l’entorn Minecraft."

En primer lloc, es va generar un debat a la classe de sisè amb l'objectiu d'escollir quin seria l'edifici escollit. L'elecció va recaure en el que segurament és el més emblemàtic del nostre poble, l’església romànica de Sant Fèlix. A partir d'aquí diferents grups han anat desenvolupant amb el software la rèplica virtual de l’edifici i d'altres han elaborat un dossier digital on es van recollint aspectes tant de la història de l’església com del progrés del projecte.

Un dels grans fotògrafs catalans, amb el que estem iniciant diverses col·laboracions, el Josep Hospital, ens va lliurar el material que tenia de Sant Fèlix. La Sra. Glòria, història viva de Canovelles, ens va deixar les claus per anar a prendre les mides i el Carles Ceacero, ànima d’aquest projecte, en coordina el pilotatge. Com podeu veure tot un treball en "xarxa".

D’ altra banda, nens i nenes del quart han començat a introduir-se dintre d'aquest tipus d'entorn "sandbox" recolzats i monitoritzats pels propis companys de sisè que els mostren quines estratègies estan desenvolupant en el seu projecte. Un cop aquesta interrelació estigui afiançada, seran aquests qui transmetin els seus coneixements a nens i nenes del cicle inicial. D'aquesta forma creem una línia cooperativa d'intercanvi d'aprenentatges i estratègies entre els propis alumnes i de forma vertical.

Us mantindrem informats dels progressos del projecte!

 

 GALERIA D'IMATGES